MOTORNA I INDUSTRIJSKA ULJA, SREDSTVA ZA OBRADU METALA, MAZIVE MASTI, ANTIFRIZI, TECNOSTI ZA PRANJE VETROBRANA, ADBLUE, ADITIVI ZA GORIVA...
Specijalne tečnosti
 ARCTIC FLASH

Specijalno sredstvo za pranje i sprečavanje smrzavanja vetrobranskih stakala motornih vozila, sa pojačanim dejstvom čišćenja. Omogućava efikasno uklanjanje leda, soli i ostalih nečistoća sa vetrobranskih stakala motornih vozila. Sprečava smrzavanje dizni (prskalica) za pranje vetrobrana. Ne oštećuje boju, metalne, gumene i plastične delove vozila, a staklu obezbeđuje visoku prozirnost i sjaj.

Sipa se bez razblaživanja direktno u posudu za pranje vetrobrana.

Oplemenjeno je mirisom borovine. Provereno, ne smrzava do -20oC. 

Pakovanje: 12 x 1 lit., 8 x 2 lit. i 3 lit.

 

 

 AUTO ŠAMPON 300 KONCENTRAT

Vrlo izdašan i ekonomičan, koncentrovani tečni šampon, koji ima široku primenu u industriji, ali se potvrdio i kao izuzetno efikasan u svakodnevnoj primeni, kod individualnih korisnika i autoperionica. Sastoji se od pažljivo odabranih komponenata, s naglašenim svojstvima otapanja masnoća svih vrsta, kao i prljavština različitog porekla. Na opranim površinama ostavlja zaštitni film i daje sjaj. Može se koristiti za pranje automobila i autobusa, putničkih vagona i tramvaja, auto hladnjača, svih vrsta prostorija popločanih keramičkim pločicama, kao i svih ostalih lakiranih površina i slično.

Tabela mešanja:

Auto Šampon 300 Koncentrat Voda
1000 ml (1 litar) 300 litara
100 ml 30 litara
10 ml 3 litre

Pakovanje: 12 x 1 lit.

 

 

 BRAKE FLUID DOT 4

Kočiona tečnost namenjena svim vrstama kočionih sistema savremenih motornih vozila i mehanizacije. Obezbeđuje potpunu stabilnost u širokom temperaturnom inetrvalu od -400C do 1000C. Omogućava visoke temperature ključanja preko 2600C. Ne sme se mešati sa mineralnim uljima. Preporučuje se interval zamene do dve godine.

Nivo kvaliteta: SRPS H.Z2.100 Tip 2; FMVSS 116 DOT 4; DIN/ISO 4925; SAE J-1703.

Pakovanje: 20 x 500 ml.

 

 

 BRAKE FLUID DOT 3

Kočiona tečnost namenjena svim vrstama kočionih sistema motornih vozila i mehanizacije. Obezbeđuje potpunu stabilnost u širokom temperaturnom inetrvalu od -400C do 1000C. Omogućava visoke temperature ključanja preko 2200C. Ne sme se mešati sa mineralnim uljima. Preporučuje se interval zamene do dve godine.

Nivo kvaliteta: SRPS H.Z2.100 Tip 1; FMVSS 116 DOT 3; DIN/ISO 4925; SAE J-1703.

Pakovanje: 20 x 500 ml.

 

 

 DESTILOVANA VODA

Voda dobijena postupkom demineralizacije – omekšavanjem kationskim jonoizmenjivačem, kojoj su uklonjeni rastvoreni gasovi, soli, kiseline i baze, talozi soli metala i nekih metalnih oksida, kao i neke rastvorene organske materije. Ovim postupkom se u potpunosti izdvajaju kationi Ca, Mg… koji stavaraju kamenac. Namenjena je za punjenje i dolivanje akumulatora, za pripremu mešavine (voda/antifriz) u rashladnim sistemima vozila, za pegle, inhalatore, itd. Može se koristiti i u industriji kao sredstvo za hlađenje, zagrevanje, kao rastvarač, sredstvo za ispiranje, sirovina za proizvodnju hemijskih proizvoda, kao i svuda gde se zahteva upotreba destilovane, odnosno demineralizovane vode.

Pakovanje: 12 x 1 lit. i 5 lit.

 

 

 EKOKLINER

Specijalno sredstvo koje omogućava efikasno rastvaranje masnoća i ispiranje vodom. Upotrebljava se za odmašćivanje svih vrsta metala, motora, zupčanika, elemenata transmisije, za uklanjanje zamašćenih i zauljenih nečistoća sa podova mašinskih radionica, kao i ostalih zamašćenih i nauljenih površina. 

Pakovanje: 15 x 750 ml, 12 x 1 lit., 5 lit. i 200 lit.

 

 

 FRIZANTIN EKO 100%

Koncentrovana tečnost za prenos toplotne energije kod grejnih i rashladnih sistema na bazi propilenglikola. Sadrži anitkorozivne inhibitore visokih perfor mansi, od kojih je svaki prilagođen tipu, dizajnu i materijalu opreme u kojoj se koristi. Ovo osigurava vrhunsku pouzdanost i dug radni vek. Nudi maksimalnu zaštitu od korozije, zamrzavanja i sakupljanja prljavštine. Formira stabilno jedinjenje s vodom, tako da se može mešati sa vodom u svim razmerama. Usklađen je sa savremenim standardima o zaštiti životne sredine, biorazgradiv je i ne zagađuje vodu. Ne sadrži nitrate, fosfate, niti amine. Nije toksičan i nije štetan!

Koristi se za upotrebu u: opremi za grejanje i hlađenje, koja se koristi u proizvodnji hrane i pića; solarnim grejnim sistemima za pijaću vodu; agregatima za pumpe; podzemnim izmenjivačima toplote; sistemima prskalica za zalivanje; vodenim sistemima za grejanje i hlađenje; sistemima za centralno grejanje; izmenjivačima toplote za otpadnu toplotnu energiju; atmosferskim izmenjivačima toplote; sistemima za grejanje fudbalskih terena.
Nakon mešanja s vodom, može se koristiti u temperaturnom intervalu između -50°C i +140°C, u zavisnosti od koncentracije i radnih uslova.

Više detalja o grupi proizvoda Frizantin možete pročitati na frizantin.com

Nivo kvaliteta: SRPS H.Z2.010, Tip 2. 

Pakovanje: 10 lit., 60 lit. i 200 lit.

 FRIZANTIN G12+

Koncentrovana rashladna tečnost, namenjena najnovijoj generaciji motornih vozila, sa rashladnim sistemima proizvedenim na bazi aluminijuma i lakih metala, koja se pre upotrebe mora razblažiti vodom. Obezbeđuje maksimalnu moguću zaštitu od smrzavanja zimi i pregrevanja leti. Pruža poboljšanu zaštitu od korozije svih metalnih i aluminijumskih delova, spojnica, creva i plastičnih delova hladnjaka. Sprečava stvaranje pene i pojavu naslaga kamenca. Garantuje poboljšani prenos toplote, što obezbeđuje posebnu fleksibilnost motora i maksimalnu pouzdanost korisnicima. Pogodna je za upotrebu u otvorenim i zatvorenim rashladnim sistemima. Može se mešati sa drugim rashladnim tečnostima proizvedenim na osnovi Monoetilenglikola (MEG). Obezbeđuje produžen interval zamene rashladne tečnosti, do pet godina, ili 650.000 km kod teških teretnih vozila, odnosno 250.000 km kod putničkih vozila.

Više detalja o grupi proizvoda Frizantin možete pročitati na frizantin.com

Nivo kvaliteta: Audi/Bentley/Lamborghini/Seat/Skoda/VW TL 774 D/F G12+; Ford WSS-M97 B44-D; Mercedes-Benz 325.3; MAN 324 Type SNF; GM 6277M.

Pakovanje: 12 x 1 lit., 8 x 2 lit., 60 lit. i 220 kg. 

 

 FRIZANTIN 100%

Koncentrovana rashladna tečnost, proizvedena na osnovi Monoetilenglikola (MEG) i odgovarajućih aditiva, koja se pre upotrebe mora razblažiti vodom. Koristi se za zaštitu sistema za hlađenje motora motornih vozila, te u svim ostalim otvorenim i zatvorenim sistemima hlađenja. Štiti od smrzavanja zimi i pregrevanja leti. Obezbeđuje odličnu zaštitu od korozije metalnih i aluminijumskih delova rashladnih sistema. Poseduje odlična termička svojstva i obezbeđuju dugotrajnu zaštitu. Sprečava stvaranje pene i pojavu naslaga kamenca. Može se mešati sa drugim rashladnim tečnostima proizvedenim na bazi Monoetilenglikola. Preporučuje se interval zamene dve godine.

Više detalja o grupi proizvoda Frizantin možete pročitati na frizantin.com

Nivo kvaliteta: SRPS H.Z2.010, Tip 1; BS 6580:1992; AFNOR R 15-601.

Pakovanje: 12 x 1 lit., 8 x 2 lit., 3 lit., 60 lit. i 220 kg.

 FRIZANTIN -40

Rashladna tečnost, proizvedena na osnovi Monoetilenglikola (MEG) i odgovarajućih aditiva, pripremljena za direktnu upotrebu, ne smrzavaju do -40oC. Koristi se za zaštitu sistema za hlađenje motora motornih vozila, te u svim ostalim otvorenim i zatvorenim sistemima hlađenja. Štiti od smrzavanja zimi i pregrevanja leti. Obezbeđuje odličnu zaštitu od korozije metalnih i aluminijumskih delova rashladnih sistema. Poseduje odlična termička svojstva i obezbeđuje dugotrajnu zaštitu. Sprečava stvaranje pene i pojavu naslaga kamenca. Može se mešati sa drugim rashladnim tečnostima proizvedenim na osnovi Monoetilenglikola. Preporučuje se interval zamene dve godine. 

Više detalja o grupi proizvoda Frizantin možete pročitati na frizantin.com

Nivo kvaliteta: SRPS H.Z2.010, Tip 3; BS 6580:1992; AFNOR R 15-601.

Pakovanje: 12 x 1 lit., 8 x 2 lit., 5 lit., 60 lit. i 220 kg.

 FRIZANTIN VS -50

Tečnost namenjena upotrebi u svim vrstama vazdušnih kočionih sistema sa pritiskom – autobusa, kamiona i sličnih teretnih vozila. Proizvedena je od kvalitetnih sirovina koje omogućuju normalan rad vazdušnih sistema na vrlo niskim temperaturama i pri velikoj vlažnosti vazduha. Omogućava normalan rad i na temperaturama do -50oC. Preporučuje se za upotrebu preko cele godine, pošto čiste i štite vazdušne kočione sisteme. Sprečava smrzavanje vode u celom sistemu. Štiti sistem od korozije. Rastvara naslage ulja i masnoća. Održava kočione ventile čistim. Sprečava stvrdnjavanje gumenih komponenti. 

Više detalja o grupi proizvoda Frizantin možete pročitati na frizantin.com

Pakovanje: 5 lit. i 200 lit.

 ORANGE FLASH

Specijalno sredstvo za pranje vetrobranskih stakala motornih vozila, pripremljeno za letnju upotrebu. Omogućuje efikasno uklanjanje insekata, ulja, gara, silikona i ostalih nečistoća. Ne oštećuje boju, metalne i gumene delove vozila, a staklu obezbeđuje visoku prozirnost i sjaj.

Može se upotrebljavati bez razblaživanja. Oplemenjeno je mirisom narandže. 

Pakovanje: 12 x 1 lit., 8 x 2 lit., 3 lit. i 5 lit.

 

Aktuelni proizvodi

 LANCOL

Dobro poznati i dokazani kvalitet proizvoda LANCOL uskoro u novoj litarskoj boci...

2T SYNTECH

100% Sintetičko, biorazgradivo ulje, namenjeno podmazivanju vanbrodskih vodom i vazduhom hlađenih dvotaktnih benzinskih motora, koji rade s velikim brojem obrtaja... 

ARCTIC FLASH

Specijalno sredstvo za pranje i sprečavanje smrzavanja vetrobranskih stakala motornih vozila, sa pojačanim dejstvom čišćenja. Oplemenjeno je mirisom borovine. Provereno, ne smrzava do -20oC... 

FRIZANTIN G12+


Antifriz koncentrat, namenjen poslednjoj generaciji vozila, obezbeđuje produžen interval zamene, do 5 godina...

FRIZANTIN 100%


Antifriz koncentrat, interval zamene 2 godine... 

FRIZANTIN -40


Antifriz pripremljen za direktnu upotrebu u rashladnim sistemima, ne smrzava do -40oC... 

TRAKTOL MHT SAE 10W-30 i SAE 15W-40

Super univerzalno ulje za traktore namenjeno podmazivanju motora, menjača, diferencijala, mokrih kočnica i hidrauličnih sistema modernih poljoprivrednih mašina...

AUTO ŠAMPON 300 KONCENTRAT

 

Vrlo izdašan i ekonomičan, koncentrovani tečni šampon, koji ima široku primenu u industriji, ali se potvrdio i kao izuzetno efikasan u svakodnevnoj primeni, kod individualnih korisnika i autoperionica...

TRAKTOL HT SAE 80W

Univerzalno ulje za traktore namenjeno podmazivanju menjača, diferencijala, mokrih kočnica i hidrauličnih sistema modernih poljoprivrednih mašina...

4T SAE 30 PLUS

Mineralno motorno ulje namenjeno podmazivanju četvorotaktnih vazduhom hlađenih benzinskim motora kosačica, motokultivatora, traktora, kompresora, generatora (agregata) i sličnih motora kod kojih se preporučuje 4T motorno ulje gradacije SAE 30 i nivoa kvaliteta API SJ/CD...

2T MIX NAUTIC

Visokokvalitetno motorno ulje, mineralne osnove, služi kao dodatak gorivu za podmazivanje savremenih dvotaktnih benzinskih vodom hlađenih vanbrodskih motora. Omogućuje ekonomičnu vožnju i produženi vek trajanja motora... 

2T MIX UNIVERZAL

Mineralno motorno ulje, namenjeno podmazivanju dvotaktnih benzinskih motora sa vazdušnim hlađenjem, zapremine od 20 do 500 ccm. Preporučuje se za podmazivanje motokultivatora, kosilica, motornih testera, mopeda, motocikala, agregata i sličnih motora... 

ORANGE FLASH

Specijalno sredstvo za pranje vetrobranskih stakala motornih vozila, pripremljeno za letnju upotrebu. Omogućuje efikasno uklanjanje insekata, ulja, gara, silikona i ostalih nečistoća...

ADECO doo, Temerinski put 109, 21127 Novi Sad, Srbija | Tel: +381 (0)21 678 00 80; Fax: +381 (0)21 641 16 41